در زمستان سال 1400 به دنبال تصویب شورای پژوهشی مقرر شد تا جشنواره ای در راستای اطلاع مراکز تحقیقاتی از فعالیت های درون پژوهشکده به جهت هم افزایی فعالیت ایشان برگزار و طی آن مقالات برتر هریک از مراکز ارائه شود ولی به دلیل مصادف شدن با موج ششم کرونا این برنامه لغو گردید. به دنبال فروکش کردن پاندمی تصمیم بر این شد تا این گردهمایی در پایان بهار 1401 برگزار شود.نظر به تعیین موضوعی برای مرجعیت علمی برای مراکز تحقیقاتی کشور از سوی وزارت بهداشت و با توجه به رتبه بالای پژوهشکده در تولید علم با موضوع سندرم متابولیک، تغییر ایجاد شده در برنامه قبلی این بود که مراکز تحقیقاتی علاوه بر ارائه مقالات منتخب خود، عملکرد مرکز متبوع خود را در حوزه سندروم متابولیک توسط یکی از محققان ارائه دهند.
در آغاز این گردهمایی دکتر فریدون عزیزی؛ ریاست پژوهشکده طی ایراد سخنرانی افتتاحیه، به مرور تاریخی آنچه طی 4 دهه پیشین در حوزه پژوهش و علوم پزشکی رخ داده پرداخت. وی با اشاره به اینکه در روزهای آغازین پس از پیروزی انقلاب تنها دو مرکز تحقیقاتی در کشور و در ابتدای تشکیل وزارت بهداشت فقط 5 طرح پژوهشی در کل کشور و کلا یک دانشجوی دکترای تخصصی (PhD ) وجود داشت، وضعیت امروز با این کثرت مراکز تحقیقاتی، نیروی پژوهشگر و دانشجویان تحصیلات تکمیلی را ثمره تحسین برانگیز سیاست های بلند مدت این سالیان عنوان کرد. ایشان در ادامه تشریح تاریخچه، با یادآوری شروع به کار مرکز تحقیقات غدد در یک اتاق در بیمارستان طالقانی با کار بر روی موضوع کمبود ید در دهه شصت و سپس تصویب آن به عنوان اولین مرکز تحقیقاتی در سال 1372، از اساتید بزرگ و قدیمی دانشکده پزشکی که در کار انتقال دانش تلاش میکردند به نیکی یاد کرد اما چنین عملکردی را رافع نیاز جامعه ندانست و بر لزوم تفکر، دیدن مشکلات و کوشش برای یافتن راه حل به عنوان عوامل زمینه ساز پژوهش و مرتفع ساختن مسائل تاکید نمود.
ریاست پژوهشکده در بخش بعدی سخنان خود به تبیین فلسفه پرداختن به موضوع سندرم متابولیک در این گردهمایی پرداخت و خاطرنشان کرد که بر اساس اطلاعات حاصل از Web Of Science در خصوص تولید علم، علاوه بر سندرم متلبولیک، پژوهشکده در سایر حوزه ها نظیر تیروئید و اندوکرینولوژی تولیدمثل نیز در رتبه مرجعیت علمی قرار دارد. پس از سخنان دکتر عزیزی، طبق برنامه نمایندگان هریک از مراکز تحقیقاتی در دو بخش عملکرد در خصوص سندروم متابولیک و نیز ارائه مقاله منتخب به مدت 30 دقیقه برای هر مرکز به سخنرانی پرداختند که در پایان نوبت هر مرکز، زمانی برای پرسش و پاسخ سایر محققان و اعضائ هیات علمی لحاظ گردیده بود.
اخبار مرتبط